[Uppdatering 2007-09-13 efter giget] Varsågod, mina föreläsningsbilder (pdf). Ni, förlåt vi, var en otroligt skön grupp med massor av bra synpunkter och konversationer. Nu kan vi som sagt utveckla frågorna på berghsmyopia.pbwiki.com. Glömde tacka Sofia Strömberg offentligt. Det var ju trots allt hon som bjöd in mig. Vi har känt varandra länge och jag har en otroligt respekt för henne. Härligt att få utbyta tankar och erfarenheter med Sofia i Berghs miljö. Dessutom gav hon mig en riktigt tankeväckande feedback. Jag vill också passa på att nyansera min syn på Second Life (ska man, ska man inte?). Som jag sa ser jag gärna en utveckling mot fler 3D världar. Rent logiskt är det alltså värdefullt att experimentera i exempelvis SL för att lära sig. Dessutom har ju vilken satsning som helst där än så länge ett visst PR-värde. Och det finns gott om exempel på kommersiella och idéella organisationer som redan fått stor avkastning på sina satsningar. Utmaningen är att det finns många alternativ till 3D miljöer. Rätt ofta handlar det inte om speciellt mycket pengar på den direkta investeringen. Däremot tar det tid och mentala resurser som ofta är en bristvara. Jämför även mitt inlägg Prioritera (inte) Second Life.

[Uppdatering 2007-08-28] Ändrade rubriken på detta inlägg efter konversationen med Sofia nedan (var ”Se sociala medier”). 

Jag träffade Sofia och Peder för att vi skulle prata om vad jag kunde göra tillsammans med Berghs School of Communication. Ett första resultat är en kvällsföreläsning, cirka 90 minuter, om sociala medier. Exakta innehållet och målgrupp är oklart just nu. Men vi får nog se ett officiellt meddelande från Berghs inom kort. Annars, vad tycker du jag ska upp hos en skola vars idé är att ”att bedriva kompetens- och kunskapsutveckling som syftar till kreativt, strategiskt och kritiskt tänkande inom PR, reklam och media”?