Är på väg hem från giget med Blomsterlandet. Dä konverserade vi avslutningvis en hel del om hur man hanterar de negativa reaktioner som ofta tar fyr i sociala medier (jämför fallen med Kryptonite och Dell Hell). I taxin till tåget lyssnade jag på avsnitt 378 av podcasten For Immediate Release. Där får jag höra om ett färskt blogginlägg från Michael S. Hyatt, President & CEO för Thomas Nelson Publisers. Grunden är ett aktuellt fall dä han säter prislappar på exploderande (mot)reaktioner i Twitter kring kundbemötande hos UHaul.

Hyatt skriver långt och ingående under rubriken Defending your brand online om vad han tycker man bör göra för att både förebygga, och hantera pågående, bränder. Det är en suverän uppställning råd, som jag rekommenderar att ni läser och begrundar. En del är personligt, om än välgrundat, tyckande. Men det mesta rimmar med gamla och nya erfarenheter. Han listar sju punkter som sammanfattar åtgärderna:

 1.  
  1. Bygg närvaro online
  2. Bevaka konversationen
  3. Svara snabbt på kritik
  4. Erkänn dina misstag
  5. Förstå kundens livstidsvärde
  6. Ge din personal makt att lösa problem
  7. Överskrid kundens förväntningar

Jag noterar också att Hyatt på sin bloggsida inte har någon direkt länk till fölaget han leder. I stället länkar han till sina andra sociala mediehörnor (Facebook, Google items, Linkedin, bloggens RSS-flöde och Twitter). Det är intressant i ett företagsbloggperspektiv. Det är personen Hyatt som är i fokus.