En av mina viktigaste slutsatser utifrån antagandet att människor idag är bildade, uppkopplade och konversanta är att vi vet mer än jag. Det vill säga vi skall tänka mindre på individen och mer på individerna och deras relationer med varandra. Jag är naturligtvis både glad och stolt över att det är så många som vill höra och konversera med just mig, men det finns ju fler.

image En spännande samling vetare inom området sociala medier och webb 2.0 talar den 16 april på konferensen "Disruptive media: från massmedia till mikromedia" som anordnas av Annika Lidne (som jag träffade på Podcamp Europe förra senvåren). Där har du chansen att inspireras av otroligt intressanta personligheter utöver Annika. Key note ges av Neville Hobson (min PR-idol)  och övriga talare är Anna Caracolias, Joakim Jardenberg, Mattias Östmar, Kristofer Björkman, Alfred Ruth och Fredrik Svensson. Alla hålls igång av moderatorn.Beata Wickbom. Dessutom erbjuder dom dagen efter en "Master class i sociala medier" med Neville.

På ett annat plan kan du som mötesmänniska begrunda hur strategisk konferensens webbdel är. Arrangörerna har lagt upp en egen konferenssajt (disruptivemedia.se), kopplat in eventway för anmälningshantering (Anmäl dig idag!) och registrerat det hela i upcoming (upcoming.yahoo.com/event/452315). Det finns naturligtvis ett pressrum med text, bild och video (kraft från Newsdesk), en blogg. och "följ oss socialt" via tjänster som Jaiku, Twitter, Facebook, mfl.

Snacka om att leva socialt. Snyggt och säljande är det också (tycker i alla fall jag). Naturligtvis (sic!) har jag noterat evenemanget i olika sociala mediehörnor samt fått ett par inbjudningar via e-post. Med så många olika experiment är det inte förvånande att alla bitar hänger ihop i detalj. Det var tex knepigt för mig att plocka länkar från talarförteckningen, och talarnas länkar i pressrummet går inte till samma plats som länkarna i talaförteckningen. Men vilka idéer jag fått av hur man kan utveckla mötesarrangemangen.

En kul detalj. På konferenswebben finns det videos med förelösarna och under dom står det "Not. Har du Telia som internetleverantör kan du tillfälligtvis ha svårt att se videon.". Det får mig att undra vad som ligger bakom en slik syrlig anmärkning…

Nej, det här inlägget är inte reklam, dvs jag får inte betalt av någon för att skriva detta. Tyvärr ser det idag ut som att jag inte ens hinner vara med själv.  Men jag hjälper mig själv att komma ihåg vad jag lärt mig genom att följa och analysera Dispruptive media. Min förhoppning är att också du får ut nåt av värde när jag bloggar vidare. Den här gången med risken att folk väljer att anlita andra inspiratörer än mig – för dom andra är ruskigt bra. Och varför skulle jag dölja det?