I torsdags förra veckan ringde Hans Hultin, rektor på Vasaskolan i Gävle (gymnasium) och hörde sig för om det fanns någon samlad kunskap om marknadsföring av skolor. Vi pratade en stund om saken, och han undrade om jag kunde hjälpa dom med Vasaskolans marknadsorientering. I nästa andetag undrade han om jag kunde föreläsa för hela skolans personal – redan nästa måndag! Och det kunde jag (fast det var tight :-). Så här är mina föreläsningsbilder (pdf). Dessutom en utlovad länk till sju teser om ungdomskommunikation från Nicklas Berg (på Dist). Kolla också mitt inlägg om sociala medier och hjärnans storlek.

Bara två timmar hade jag på mig, men vilket underbart möte med engagerade och framsynta skolmänniskor! Ni som känner mig vet att jag just nu fokuserar sociala medier och webb 2.0, men vill tillbaks mer till rådgivning åt skolor i marknadsföringsfrågor. Här kunde jag köra rätt av från hjärtat om det som är viktigast här i livet (barn och ungdomar). Och från mitt håll blev responsen enormt positiv.

Det känns lite kymigt, att just nu exploderar intresset om både sociala medier och skolans möte med marknaden samtidigt. Det senare var något jag började fokusera 2001 och fick ge upp lite grann efter några år eftersom det var svårstartat. Se Skolmarknad.info där jag också korspostar detta inlägg. Önskar att jag hann med båda fälten lika mycket just nu. Tur att dom i alla fall hänger ihop.