[Uppdatering direkt efter giget] Tack för en fantastisk förmiddag! Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf). Här är en direktlänk till min RSS-skola och frukostvideon finns på YouTube. Vill minnas att en av deltagarnas VD bloggade (ett företag på S…), men jag hittar ingen blogg hos något av dom. Inga RSS-flöden heller för den delen. Upplys mig gärna om jag missat nåt.

På kort varsel har jag tackat ja till att hoppa in och träffa ett spännande gäng som gått programmet FEMIFL. Min före detta forskarkollega Maths Lundgren är programledare. Just den här gruppen har återträff och jag skall under en förmiddag visa på sociala medier och leda en konversation kring ämnet. Programmet handlar om

”affärsutveckling i ett globalt perspektiv och ekonomi samt det personliga ledarskapet. De olika områdena integreras till en helhet genom dialog, reflektion och ett löpande erfarenhetsutbyte mellan deltagarna”.

Med andra ord lär sociala medier och Webb 2.0 sitta fint. Deltagarna kommer från företag som Scania, Stora Enso, SSAB, SEB, Sandvik, Atlas Copco, Ericsson och SAAB Avitronics.

Inom parantes noterar jag att IFL vid Handelshögskolan i Stockholm har fräschat upp sin webbplats sen jag kikade in där senast. Men, inte ett spår av vare sig bloggar, RSS eller något som över huvud taget antyder om att IFL är med i medieförändringen. Sedan tidigare visste jag att IFL anordnade ett seminarium om Second Life. Sökte med IFL:s sökfunktion efter ”second life”, men hittade inget. Google däremot pekade på Second Life – ekonomien i den virtuella världen.

Vi kanske skall konversera om detta. När jag kikar på deltagarförteckningen så torde åtminstone en av kvinnorna i gänget trigga på mitt gig för DnB NOR bank nästa vecka. Vi får se vad vi säger och vill…