En tidigare uppdragsgivare har tipsat Stockolms kommun om mig inför en heldagskonferens med stadens informatörer inom i princip alla dess verksamheter och bolag. Om det är Stockholm, Stockolms stad eller Stockholms kommun som betalar fakturan är i och för sig en intressant fråga. Men huvudsaken är att jag får chansen att konversera med informatörerna så att vi skattebetalare kan få än mer värde av stadens/kommunens (nya) tjänster. Det skall bli superspännande, speciellt när man tittar på programmet (som ligger på intranat.stockholm.se/kommunikation).

Efter att Anette Norberg Sandström, stadens kommunikationschef, inleder dagen kliver jag på under en timme. Bland övriga externa talare finns Lena Skagerberg (informationsdirektör i Nacka kommun, jämför Knyck av Nacka) och Mats Hernvall (chef för Stadsbibliotekets virtuella avdelning – fast coolare info om man googlar).

[Uppdaterad efter giget] Nu finns mina bilder (pdf) upplagda. Passar också på att peka på Vingresors intressanta Resmålsväljare, som kanske både förenklar ett komplicerat val och gör det mer lustfyllt (verkar dock vara lite buggigt när jag prövar). Videon på Anette som jag filmade och slängde in på YouTube från mobilen har också kommit upp.

Share
 • Åsa

  Intressant, spännande och inspirerande föreläsning, tack! Enda trista med dagen är att dam-föresläsarna verkade skämmas över sina sajter medan herrarna skryter för fullt, som vanligt alltså. Kolla gärna in 3-åringens nya blogg, bara test än så länge men planen är att den ska utvecklas: nanna.blogsome.com.

 • Hej Richard, tack för ditt deltagande på nätverksträffen idag, både som föreläsare och samtal under lunchen!
  Du gav mig mycket att tänka på. Gjorde faktiskt ett försök att skapa en egen blogg via Google nyss, men fastnade i att jag tyckte jag borde läsa avtalsvillkoren, och tappade lusten. Men jag ska göra ett nytt försök.
  Om du vill se utställningen på Konstfack med digitala målningar av 352 förskolebarn från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg, så hittar du öppettiderna på http://www.skarholmen.se. Hopplöst omodern webbplats inser jag nu, men rätt lätt att hitta på änd, tycker jag. Vad tycker du?
  Hälsningar
  Ragnhild
  Skärholmens stadsdelsförvaltning

 • Kul med blogggen, Åsa! Om du kom igång så ska jag kanske välja samma blogg-värd, eller vad det kan heta. Men nu pratar jag med Åsa och det bör man kanske inte göra på Rickards blogg. Finns det en blogg-etikett, tro?

 • Supertack för feedbacken!
  Åsa, hmmm – om jag är en ”herre som skryter”, så solade jag mig snarare i glansen av andras grejor. Tex Anna feat. Mel E.(www.mymarkup.net/anna) och Margot Wallströms dito. Kollade Nannas blogg (och kommenterade, men fattar inte om Blogsome tog kommentaren, om den fastnade i ett modereringsfilter eller bara försvan…)
  Ragnhild, även ni gav mig mycket att tänka på. Kolla några av bloggtjänsttipsen på http://www.richardgatarski.com/guides/blogga/ (en del säger att man kan strunta i avtalsvillkoren och bara köra på med sunt förnuft). Skall definitivt se utställningen och kika på er webbplats senare. Du kanske tycker det vore kul att höra min intervju med Per Stårsta och Barbara Eriksson (dom briefade mig innan att dom kanske låg löst till…) http://skolsmart.skolmarknad.info/archives/000197.html (gammal podlösning som inte har inbyggd direktuppspelning av avsnitten, men det går att klicka på [spela upp mp3] och ladda ner/lyssna ändå.

 • Tack för tipsen, Richard. Prövade med Googles blogg igen, föredrar att skriva på svenska, men fattade inte riktigt ändå. Men jag ska inte ge upp! Har en dotter på 22 som säkert kan hjälpa till. Ha det så bra och hoppas att fler i staden får höra dig.

 • Ragnhid, http://www.blogsoft.se/ som jag listar i den svenska guiden är på svenska.

 • Hej Richard, en omedelbar effekt vi kan se utav detta är Stockholms stads uppenbarelse i blogosfären.
  Tack för en intressant och föreläsning

  http://sthlmsstad.blogspot.com

 • Åsa

  Ditt inlägg funkade inte men jag behöll det ändå, det syns ju att någon varit där i alla fall, haha.

  Ragnhild, jag kör ju http://www.blogsome.com, helt enkelt bara för att jag kände till den. Jag skulle själv rekommendera en svensk variant istället, det är så mycket nya termer ändå.

 • Hej,

  Har ju noterat saker på weconverse förut, och via en twit (ett litet kwidivitt) så snappade jag att du, Richard, hade tagit in Rosling och GapMinder i ditt gig, vilket jag kommenterade på min twitter: http://www.twitter.com/sliceonline, då du nämnde det i *din* twitter, R.! När jag inte har mind-space att läsa mina feeds på ett tag, så kollar jag iaf min feed från ”twitter-friends” och de som jag följer, som ”follower” (ex vis TechCrunch med alla nyheter ang applikationer på webben, det kommer tusentals per år, men det är enbart en liten del som får stor spridning). Friends and Followers. Två kategorier? Det räcker tydligen.

  En omedelbar respons till alla inspirerade av Richards lektion, som ju uppenbarligen satt spår och bildat resultat momentant, här;

  Jag rekommenderar verkligen WordPress framför Blogger. http://www.wordpress.com. Dels för att det är baserat på Open Source, dels för att Blogger med senaste uppgraderingen blivit sämre och knöligare.

  Vill ni verkligen ”go professional”, så är Typepad den ideala bloggvärden, då det i mycket högre grad går att styra innehåll i marginalen (side-bar). Ohyggligt massa jargong, men vet en sak. De som nu häckar på Lunarstorm kommer definitivt ta med sig detta i sitt första arbete!

  Så – alla kommunare, börja med att lära av era elever och uppgradera varenda skolsajt som finns i hela Stor-Stockholm så att konversationen fortsätter på detta sätt ^ efter lärarnas lektioner :) !

  Go for it!

  *jag följer utvecklingen, med spänning*

  Peace,
  Anders

  PS. Rikard, TED har sedan häromdagen även addat social networking på deras egen sajt, det går nu att lägga upp sin profil där. Har du gjort det :) ? DS.