IBC Euroforum anordnar dom sista dagarna i maj en tvådagarskonferens om Interaktiva webbplatser. Normalt vill jag inte föreläsa i den här typen av arrangemang, eftersom talarna som regel inte får betalt. Jag gillar inte principen att deltagare betalar (i det här fallet 13.490 kr) utan att dom som levererar innehållet ersätts för detta. I det här fallet gör jag dock ett undantag av tre skäl. Ett, moderatorn är Fredrick Wackå – en person som jag beundrar av flera skäl. Två, jag tycker att arrangören är duktig på att snappa upp trenderna och förmedla dom. Branschorganisationer (som Sveriges Marknadsförbund och Sveriges Annonsörer) ligger lååångt efter. Tre, min agent på Reality Club förhandlade fram ett (blygsamt) arvode. Som grädde på moset är det flera inslag som jag vill höra mer om.

Hur som, jag skall steppa under rubriken ”Wikis – när användarna skapar innehållet”. Intresserade kan innan titta på vår rapport Skall annonsörer frukta sociala medier?, som färgar min halvtimme på scen denna dag. Men det blir naturligtvis mer…

[Uppdaterad två gånger efter giget] Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf), se även senare inlägg Värdelös kursutvärdering. Det blev en spännande dag för min del. (Tyvärr missar jag morgondagen eftersom jag skall föreläsa för Norlandia). Jag lyssnade på flera bra föredrag och under lunchen en fantastisk konversation mellan några av konferensens deltagare. Min presentation avslutade jag genom att lägga upp en wiki om wiki. Kommentera gärna mina insatser på konferensen här på weconverse. Samtidigt ber jag dig att denna gång ställa frågor och bidra med idéer på wikin.