Förra veckan publicerade Businessweek No Rest for the Wikis, en specialrapport om wikier i affärssammanhang. Det är frågan om en serie artiklar i deras avdelning CEO Tech Guide. I Corporate Wikis Go Viral berättas att Nokia uppskattar att minst 20 procent av deras 68000 anställda konverserar i interna wikier. Vidare har Dresdner Kleinwort på ett liknande sätt upplevt en explosionsartat utveckling av internt wikianvändande. Till exempel hade dom 5000 anställda inom banken skapat mer än 6000 individuella sidor i företagets officiella wiki som genererat runt 100000 träffar.

Med andra ord är wikier relevanta för mer än omvärldens konversationer kring organisationer (se vår rapport Skall Annonsörer Frukta Sociala Medier?) För mer om wikier i affärssammanhang se tex Fredrik Wackås Fyra sätt att komma igång med wikis eller en intervju med Professor Arun Sundararajan vid New York University.

För egen del skall jag nu börja bedömningen (deadline var i torsdags) av dom åtta wikier som mina polska MBA-studenter skapat för att rapportera sina kursuppgifter om strategisk marknadskommunikation.