[Uppdatering efter giget] Tack alla seniorboendebyggare för en givande (eftermid)dag. Nu har jag laddat upp mina bilder som en pdf-fil (3,7 Mb). Och dom finns även bläddringsbara hos Slideshare.

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. I april 2008 hade jag ett interngig för Micasa om Webb 2.0. Det resulterade bland annat i det förnäma uppdraget att få medverka i deras aktuella konferensserie om framtida seniorboende.

Denna dag är temat Tekniken i människans tjänst. Heldagen fokuserar (med sikte på år 2030) teknik och teknikutveckling som har direkt koppling till byggande och förvaltning av seniorboenden. Programmet leds av Ulf Wickbom och innehåller förutom mig Anders Nordstrand (VD Micasa Fastigheter), Jan- Erik Hagberg (Docent, NISAL, Linköpings Universitet), Hans Kjelleryd (Adadvice på uppdrag av Hjälpmedelsinstitutet), Jon Simonsson (VD, InView AB), Niclas Perkman (VD, Manodo AB), Johan Lidén (Intel Digital Health), Filip Björnstjerna (Business developer CareIP, CareTech AB), Anna Romboli (Kommunikationschef, Ergonomidesign), Ljiljana Kapper (teknikansvarig och klasslärare i Klastorpsskolan), Mona Nilsson (miljöekonom och journalist) och Stefan Lundberg (Universitetslektor, Centrum för byggande och hälsa, KTH).

Framtidsspaning: Sociala medier är rubriken för mitt 20 minuters inslag. Det blir en djupdykning i det som börjat gro och kan vara vardagsteknik 2030. Samt en spaning från spännande experiment i tekniklabben. I skrivande stund planerar jag att förutom sociala medier ta upp Ubiqutous computing, nervimplantad, Augmented Reality och kanske 3D skrivare.

Det som gör det extra spännande är att jag bäddar för mitt eget boende 2030 (jag kvalar liksom in åldersmässigt :)