[Uppdatering 2009-20-29] Missade några länkar, så dom kommer här: Lxcoach (Uppsala kommun och universitet med mattehjälp över MSN), Penningborg (DanskeBank för förskolebarn), Stagecoach island (Wells Fargo om privatekonomi för ungdomar), Gold Farming (ett exempel på en annorlunda ekonomi).

[Uppdatering efter giget] Stort tack för chansen att få dela några tankar med er! Här är mina bilder som pdf (2,4 Mb), som även är bläddringsbara nedan via Slideshare. Utlovade länkar: Katarina Graffman om ungdomars medievanor; Böckerna Dumbest generation ever respektive Grown up digital. Några mötesplatser på webben för lärare: Dela!, IKT i skola, IT för pedagoger, m-learning.se, Lektion.se. Tävlingen Webbstjärnan med gratis verktyg och utbildning (som jag rådger). Medverkande och videopresentationer på TeachMeet Skolforum 09.

View more documents from Richard Gatarski.

SparbanksAkademin anordnar den 28 oktober 2009 heldagsseminarium för speciellt inbjudna lärare tillsammans med Sparbanken i Enköping, Roslagens Sparbank och Swedbank i Uppsala . Under rubriken Finansiell folkbildning diskuteras betydelsen av och verktyg att undervisa inom området privatekonomi.

Moderator är Lennart Ekdahl och föreläser innan mig gör Mathias Andersson (ekonomirådgivare, bla Lyxfällan), Professor Stellan Lundström (KTH), Ylva Yngvesson (Swedbank) och Leif Jarlén (föreningen Samhällskunskapslärare i Sverige).

Jag har blivit inbjuden att inleda eftermiddagen med ”Bildning 2.0 – den nyaste tekniken för att lära med eleverna”. Efter mig följer flera pass med workshopliknande inslag om ämnesintegrering och verktygsexempel som leds av Bertil Tornberg, Angelica Henriksson, Per-Arne Ström och Håkan Plith. Det ser ut att bli en synnerligen intressant dag.