[Uppdatering efter giget] Vilken kanonmorgon! Supertack för alla sköna frågor och fina feedback. Nu har jag dels laddat upp mina föreläsningsbilder (6/sida, pdf 7Mb) och en bläddningsbar på Slideshare (nedan). Några utlovade direktlänkar: Hans Rosling på TED 2006, TED 2009 och Roslings värld hos SvT; min ”blogg” från TED97; se mina guider om (mikro)bloggning mm; om Rektor Bremer i Valborg samt snutteforskning.

September 2000 bildades Svenska universitetens webforum (Suniweb). Forumet, som är öppet för personer som sysslar med övergripande webbarbete på både universitet och högskolor, genomför varje år en konferens. I år har turen kommit till Malmö högskola att vara värld för Suniwebkonferensen 2009. Tidigt i vår var Fredrik Wackå vänlig nog att föreslå mig som talare. Och i samma veva som dom tog kontakt med mig råkade jag stöta på arrangörsgänget när Chris Anderson key notade på Media Evolution i Malmö. Så vi fann så att säga snabbt varandra.

Det handlar om ett späckat tvådagarsevenemang och jag kommer keynota den andra dagen. Som det står i programmet tänker jag mig prata om ”sociala medier och vilka utmaningar som universitetens och högskolornas webbansvariga ställs inför, samt utmaningar för den akademiska världen i stort”. Förutom Fredrik finner vi bland de övriga föreläsarna Måns Adler (Bambuser), Jonas Söderström (InUse) och Christan Isacsson (Acando).

Eftersom arrangörerna (än så länge) inte anslagit någon hashtag (se en förklaring) så föreslår jag helt fräckt upp ”#suniweb09”. Då kan du följa mikrobloggandet från Suniwebkonferensen genom Twingly. Slänger du på #svtp så poppar det också upp i Svenskar på Twitter.