Apple Insider publicerade i går nyheten att Stanford University kommer att ge en 10 veckors kurs i hur man kodar applikationer för Apple iPhone. I sig är det ett rätt intressant drag. Dessutom kan det ses som en förlängning på den snart två år gamla etableringen av Stanford on iTunes U. Stanford var ju ett av dom första universiteten som använde iTunes U för att distribuera föreläsningar, lektioner och annat gott till såväl dom egna studenterna som världen utanför. Tag linen ”Mobile learning…Think outside the classroom” säger ju en del om att dom är med sin tid.

Men den riktigt sköna poängen är att Stanford kommer släppa allt material från koda-iPhone-lektionerna bara ett par dagar efter att dom hållts. På det sättet kan vem som helst gratis, pedagogiskt och enkelt lära sig göra appar till iPhonen. Snacka om  att snabbt få till en stor utvecklar- och därmed användarbas.

Tanken slår mig att fler och fler leverantörer kommer att välja att prioritera och ge extra stöd till utbildare som fritt delar sitt material vidare. Enligt Apple Insider: ”Apple assisted Stanford, relaxed its NDA terms, and is now working help the school reach an even broader audience”.