Sjuttonde hundörat i experimentet 20 hundöron i Från Vygotskij till lärande samtal.

[Citat saknas]
Petri Partanen (Från Vygotskij till lärande samtal, 2008, s. 130)

På sidan 130 i boken finns en helt fantastisk illustration i form av ett fotografi på en sak som inte finns (bildmanipulation). Inom parantes kan nämnas att bilden ursprungligen publicerades i ett medium med samma ägare som bokens förlag. Gissningsvis har det ändå varit förknippat med både besvär och kostnad för att få ha med bilden i boken.

Det finns ingen citaträtt för annat än text. Annat, om du inte visste det, är till exempel bilder, musik eller videosnuttar. De som tjänar mest (vilka inte är de som skapar verken) på nuvarande upphovsrättslagstiftningar och dess implementationer älskar att tala om vad man (de) tjänar på att behålla systemet som det är. De talar aldrig om vad vi förlorar.  Eller vad vi andra, framförallt barnen, har att vinna på radikala förbättringar i upphovsrätten.

Så du lär inte få se bilden här.

(men betrakta den gärna i boken, bläddra sen fram till morgondagens 132)