Nyligen har RSS förklarats död, samtidigt som andra (som förstår sig på den bakomliggande tekniken) gått ett steg längre och implementerar anpassningar för realtidsRSS (real time rss). Det är min absoluta övertygelse att du (individ, organisation, corporate) som publicerar RSS-flöden idag (och framöver) måste ha en grundläggande insikt i den här utvecklingen. Och naturligtvis vidta lämpliga mått och steg.

Kom att tänka på den förestående Distruptivemediakonferensen The Really Real Time Conference (20 oktober). Skrev ihop ett mejl till arrangören Annika Lidne. Men insåg att ett öppet brev är mer transparent – och därmed värdefullt. Så håll till godo:

”Annika,

Lyssnar på som vanligt insiktsfulla FiR, senaste avsnittet ung 35 min in, tar dom upp ”RSS is dead” och landar i en bra utläggning om RSScloud och Pubsubhubbub.

http://www.forimmediaterelease.biz/index.php?/weblog/comments/the_hobson_holtz_report_-_podcast_483_september_14_2009/

 

Även om många etablerade tjänster (tex WordPress-RSScloud, FriendFeed-pubsubhubbub) implementerat, så återstår massa andra (inkl proprietära) verktyg som inte har. Tittade i listan över talare på kommande konferensen och det ser inte ut som att någon tar upp detta.

 

Du MÅSTE peta in ngn föreläsare som har god teknisk insikt, kan ge en begriplig förklaring för PR/komm/konv/mf-folk och peka på möjligheter, utmaningar och behov av åtgärder. Typ i det enkla fallet gissar jag att en stor organisation som äntligen börjat publicera RSS-flöden, med god inblandning från andra än IT-avdelningen, så har kravställarna inte förstått att dom måste implementera realtidsRSS (kan man kalla det så?), eller varför.

 

Tycker jag.

/r”