Barbara Gibson är Chair för IABC (International Association of Business Communicators, runt 16 000 medlemmar i 70 länder). Jag hörde henne i IABC:s podcast Cafe2Go och vi fick kontakt via twitter.com/Barb_G när jag i augusti satt i X2000 på väg till Köpenhamn. Under de senaste veckorna har Barbara turnerat runt jorden och mött IABC:s medlemmar i olika länder. Det har varit spännande att följa hennes tweetar som handlat om såväl affärs- som privatliv.

Alldeles nyss (*) publicerade hon inlägget http://barbgibson.x.iabc.com/2008/11/17/wake-up-call-for-communicators-not-yet-tuned-in-to-social-media/. Jag saxar en mening apropå sociala medier:

”And I’ve been surprised at the very large numbers of communication professionals who still don’t seem to have either understanding or interest in learning more”.

Det känns skönt, ty jag har ungefär samma känsla efter att ha mött många professionella kommunikatörer i Sverige. Med andra ord ligger vi inte efter. Skämt åsido, om du ännu inte förstår är det kanske dags att börja.

* I eftermiddags tweetade Barbara om blogginlägget bakom mitt inlägg. Jag satt då och jobbade medan jag väntade på att min dotter skulle bli klar med teaterlektionen. Direkt skrev jag ihop det du nyss läst, men typiskt nog så kraschade Vista precis när jag skulle publicera. Det sög, för allt detta hade varit ett skönt svar på Barbaras rop efter bevis.