För två år sen kontaktade jag informationsansvariga på NUTEK, VINNOVA och ITPS för att jag ville erbjuda mina tjänster så att dom skulle bli lite sociala. Dels för att jag tyckte det är skamligt hur dom, med tanke på deras respektive uppdrag, släpar efter. Dels för att jag känner lite extra för dom efter mitt tidigare samröre på det akademiska planet. ITPS svarade typ "jag är ny här", VINNOVA sa "jag skall ta upp det" och NUTEK svarade inte direkt.

För ett år sen tackade jag nej när Cecilia Werner Kastensson, Kommunikationsdirektör på NUTEK, erbjöd mig att gratis föreläsa för henne och "några tunga kollegor i informationsbranschen". Hon menade att det kunde ge mig fler uppdrag. Jag menade, som vanligt, att jag tillför värde och vill ha betalt för det.

Idag noterar jag att NUTEK äntligen erbjuder flöden, för Pressmeddelanden (RSS) och Nyheter (RSS). Fast, på deras Pressinformationssida (med den kryptiska URL:en http://www.nutek.se/sb/d/153) finns ingen hänvisning till RSS-flöden. Ej heller på sidan för Nyhetsbrev (http://www.nutek.se/sb/d/806). Mystiskt är också att utvecklingsmyndigheten, när dom förklarar vad RSS är, länkar till en artikel på Susning.nu som inte uppdaterats på fyra år. (Tips, kolla min RSS-skola). Så det är knappast förvånande att sidan "NUTEK tycker" (http://www.nutek.se/sb/d/1110) inte förtecknar någon blogg.

Å andra sidan så har dom sedan ett tag en spännande, nästan social, satsning som heter Ambassadörer för kvinnors företagande, eller är det Ambassaden? Där finns det både bloggare och diskussionsforum för dom som platsar. Så numera verkar NUTEK hänga med i utvecklingen. Fast dom borde kanske leda den?