Aprpå mitt inlägg häromdagen om att Episervier startar community. Joakim Jardenberg skriver hos Mindpark det intressanta "Igen – miljoner för webbpublicering". Kort och gått kan det vara bra med traditionellt utvecklade publiceringssystem (som Episerver, min anm), men förutom kostnaden hänger de inte alltid med i funktionsutvecklingen. På annat håll reflekterar jag själv kring "Plattformar för lärande gratis?".

Att byta webbpubliceringsstrategi är naturligtvis ett komplicerat beslut och en omfattande process. Men dom företag och organisatione som ännu inte börjat pröva dom senaste, och socialt/öppen källkods-utveklade lösningarna, bör göra det. En åsik som jag delar med många andra.

image [Uppdatering 2008-04-09] På http://www.cmsmatrix.org/ kan du jämföra olika publiceringsverktyg. Som i bilden tex Drupal, Episerver och WordPress. Tyvärr är inte alltid CMSmatrix uppdaterad med den senaste informationen från verktygen, så du får ta jämförelsen med en nypa salt.