Ni som sett mina gig någon gång dom senaste två åren lär ha hört om "multimple threadings", "social networks in TV-shows" och "Think Sleeper curve". Det sistnämnda är Steven Johnsons huvudtes i Everyting bad is good for you. Han använder där en metafor med hjälp av Woody Allens film Sleeper, eller Sömngångaren som den tydligen heter på svenska. "En skrämmande rolig framtidsvision".

Via notisen (Kanal 9:s satsning på Woody Allen: 10 000 tittare i Resumés RSS-flöde fick jag idag reda på att Kanal9 visar Sömngångaren i kväll klockan 21.00. Ända sen jag läste Johnsons bok har jag tänkt se om filmen, men den har inte varit lätt att få tag på. Nu har jag dock chansen. Och jag rekommenderar också dig att kolla/spela in. Filmen är klart sevärd med många fler perspektiv och trådare än den om hur framtiden ser på historien. Tyvärr sänds Sömngångaren inte på webben, utan man måste ha tillgång till nån av dom som distribuerar Kanal 9.

Hör gärna av dig efteråt och säg vad du tycker.