Ett tips till er som på jobbet skriver på engelska ibland (och er IT-chef ännu inte stängt av podcasting i ert Internet). Börja prenumerera på Grammar Girl, "quick and dirty tips for better working". Jag lärde mig mer om den podcasten genom Susans och Dans samtal med Mignon Fogarty i Learning Times Green room #40.

Det började 2006 som Fogartys fascination över podcastingtekniken. Då jobbade hon som frilansförfattare åt företag, men hon "tänkte om…" Nu har det blivit en hel affärsverksamhet med kanaler som Money Girl, Mighty mammy, Legal Lad, Traveling avatar, Mr. Manners och Get-it-done-gny.

Fogarty lanserade Grammar Girl i juli 2006 (för en bakgrund se Wikipedia). Snabbt spred sig ryktet bland folk och hon fick på kort tid miljontals lyssnare. Efter några månader uppmärksammades hennes  podd av Wall Street Journal. Ett halvår senare satt Fogerty i soffan hos Oprah Winfry. Anledningen var att några shower tidigare hade Ophra börjat prata grammatik. Flera personer i publiken, som länge lyssnat på Grammar Girl, skrek "Du måste bjuda hit Mignon"! Fogerty hade ingen PR-strategi. Hon bara gör (rätt) grejor i sociala medier.

Så kan det gå när Public Service inte har monopol på mediet.