Två personer, en (halv)gammal man och en ung kvinna, möter Ung Media en lördag för att under varsin timme prata podcasting respektive blogging. I Ung Medias blogg ges mannen 175 tecken respektive kvinnan 4230 tecken. Alltså runt 25 gånger fler bokstäver till kvinnan. Jämför man inlägg är det ett respektive två, eller bilder en respektive fyra. Alltså kvinnan är intressantare än mannen, vad det nu kan bero på :-) Dessutom skrev dom ”Tack för din väldigt intressanta föreläsning Isabella!”

Är mannen ledsen för det? Inte direkt. Han fick en skön lördag och mötte massor av alerta, duktiga, nyfikna och spännande ungdomar. Men han undrar vad han kunde gjort mer för att tända kidsen på podcasting. För han inbillar sig att den medieformen är vansinnigt intressantare än vanligt bloggande. I och för sig blir det uppenbart när Isabellas coach säger åt henne att dra igång en podcast. Märk mina tecken…

p.s. Johan är ett ungt, änny yngre än Isabella, undantag. Hans blogg och poddande var nog den snabbaste jag stött på dom senaste fyra åren. Det vill säga att gå från ”tänk om jag skulle” till ”nu är jag igång”. Och mer kommer! d.s.

Inga svar på “Richard – Isabella: 175 – 4230”
 1. Johan Nordahl skriver:

  Tack för det! För att kompletera så har jag skrivit ett blogg inlägg om dig läs det på min blogg: http://www.nogg.se/johannordahl

 2. Magnus skriver:

  Om du tror att vi är klara med din del av utrymmet så tror du fel. En av våra medlemmar intervjuade Isabella och hann klart före oss. Fighten är inte över än ;)

  Jag kan redan innan det offentliggjorts säga: Tack Richard för en oerhört inspirerande, lärorik och upplysande föreläsning!

  Som du säger, Johan är en pionjär bland våra medlemmar. Hoppas det blir fler poddcasters som följer i hans fotspår.

  Rock on!

 3.