[Uppdatering efter giget] Tack för en stimulerande och tankeväckande kväll. Själv tog jag på mig en tuff utmaning om outsourcat manusskrivande till mina gig. Här är mina föreläsningsbilder (pdf), länk till en videoinspelning av mitt föredrag kommer så fort jag hinner klippa till den och eventuellt lite information om podcasten som Lennart nämnde. Under tiden kan ni avnjuta mitt föredrag för EU-upplysningen. Några av er kanske vill återse Bush Blair Endless Love som finns bla på YouTube.  Dom av er som är intresserade av barn/skolfrågor kanske vågar utsätta er för Fyra Fruktansvärda Filmer.

Riksdagsdirektören har tagit initiativ till ett seminarium om IT i demokratins tjänst ur riksdagsledamotens perspektiv. Några ledamöter från riksdagspartierna träffas denna eftermiddag för att att genom en öppen diskussion lyfta frågan om IT i demokratins tjänst: Hur vill ledamöterna möta sina väljare, vilka möjligheter finns och vad kan förvaltningen bidra med?

Mitt uppdrag är att kort inleda seminariet och aktivt deltaga i diskussionen. Den skall fokusera på innehåll och former (snarare än tekniska verktyg). Minsann ett synnerligen intressant möte. Speciellt när det gäller frågan om ”allmänhetens behov av dialog med ledarmöterna”.

Finns det någon allmänhet som har behov av en sådan dialog?