Via Steve Rubel dagslänkar hittar jag sajten/boken/guiden SEOBOOK med "The Blogger’s Guide to Search Engine Optimization – by Aaron & Giovanna Wall". Själv hinner jag just nu inte mer än att skumma igenom det dom tipsar om. Men det verkar vettigt och insiktsfullt. Ni som är experter – rätta mig gärna om jag tolkat fel.

Sökmotoroptimering, på engelska Search Engine Optimization (SEO), verkar nu ha en andra våg. Det vill säga många som förut inte tänkt på detta sätter sig in i SEO-problematiken och optimerar sina webbplatser på egen hand, eller med hjälp av konsulter. När det gäller generell SEO är Searchenginewatch en numera klassisk hjälpreda.

I bloggingsammanhang diskuteras då och då om man skall SEO:a eller inte. Några tycker att det räcker med att skriva intressant så hittas man. Andra anser att en blogg skall optimeras precis som alla andra webbplatser. Själv balanserar jag lite mer åt innehållet, men förkastar inte optimering. (weconverse använder pluginen All-in-One SEO pack).