Solna stad skall livesända sitt Kompetensforum, men hur kom grafiken till? Och vad ska man som föreläsare tänka på före och under en livesändning. Det och lite till kan du både lösa och se mer om här.

Filmen Solna Stad, grafikcheck och föreläsningstips handlar huvudsakligen om två saker. Dels om hur vi demonstrerar snygg livesändningsgrafik för våra uppdragsgivare. Dels om 10 tips till föreläsare som vill lyckas i livesändningar.

Den 16 februari kl 13.00 välkommnar Solna stad till Kompetensforum Solna, det första i raden av många fler. Temat på torsdag är ”Sociala medier i offentlig sektor” och bland föreläsarna finns Joakim Jardenberg, Peter KrantzAnna Karlsson och Göran Söderlöf. Men inte jag, om du nu trodde att det handlar om ett vanligt föreläsargig för min del. Nej då, annorlunda upp.

För några veckor sedan fick mitt företag Westreamu genom en mindre upphandling uppdraget att livesända premiärforumet. Westreamu hjälper ju andra att göra ”snygga, levande och engagerande webbtvsändningar”. Då gäller det att få till en sändningsgrafik som även dom ansvariga på Solna stad tycker är snygg.

Lätt förenklat bad jag vår Maddzan Lindblad att formge en serie grafik som vår uppdragsgivare kunde tycka till om. Hon utgick från Solna stads grafiska profil och skapade i Adobe Photoshop en första design. Jag använde hennes grafik för att producera en kort demovideo som jag la upp på Vimeo. Grundidén gick hem direkt, men Solnafolket bad under tre/fyra demovändor om lite korrigeringar. Den sista demon OK:ades för någon timme sedan.

Förutom att leda fram grafiken hann jag i fredags med att göra en stagecheck i Solna gymnasiums aula. Det gäller ju att checka internet (brandvägg strular just nu), projektorer, var kamerorna skall stå och så vidare. Då passade jag på att spela in en liten reportagefilm. Den livemixade jag sen ihop med grafikdemon och resultatet ligger nu ute till allmän beskådan. Det blir nämligen en slags trailer på bambuserkanalen Solna stad.