Branschkollegan SocialVideo Production publicerade häromdagen ett inlägg med matnyttiga tips om att och hur man bör marknadsföra sina livesändningar. Där bjuder Petter Karlsson på värdefulla råd under rubrikerna:

  • Skapa en landningssida
  • Blogga
  • Utnyttja era nätverk i sociala medier
  • Var kreativa!
  • Vad är målet?

Vi (Westreamu) vet att dom flesta inte befinner sig i den ”sociala mediebubblan”, och därmed inte är vana att utnyttja sociala nätverkskanaler för att informera om, och locka till, dom värdefulla sändningar som dagligen sker från svenska och utländska arrangemang. Bara en sådan sak som att börja närma sig videopublicering är en nyhet för många.

Så för att hjälpa oss alla vidare publicerade jag i går inlägget Samla er webbtv på en sida. Där tar jag upp vad sidan skall heta, var den bör ligga och hur man hanterar livesändningen respektive arkivfilmer.  Om inte annat för att hjälpa Westreamus nya uppdragsgivare Sitescanner till en smidig start.

Det är alltså så att torsdagen den 27 oktober 2010 sänder vi Sitescanners frukostseminarium ”Optimera dina affärer”, med föreläsarna Claes Eriksson (Google), Aaaron Peters (Weboptimeringskonsult) och Lars Hedberg (Eniro). Jag får dessutom äran att agera moderator.

Det finns platser kvar om du vill anmäla dig gratis till själva köttmötet. Annars går det ju bra att titta live, med start kl 08.15, på SiteScanner.se/webbtv eller här nedan. Tills dess ligger en trailer och snurrar – en del av marknadsföringen :) Twittra gärna om saken med #odafrukost och/eller realtidskolla live.twingly.com/odafrukost.