Sverige Informationsförening har fått äran att arrangera World Public Relations Festival 2010. Det sker genom Global Alliance, en sammanslutning av 60 nationella informationsföreningar världen över. Den alliansens webbplats är en mess med trasiga länkar, knäppa urlar, ppt:ar och pdf:er och annat som antyder rätt 1.0. Men, i eventannonseringen uppmanar dom i alla fall att mejla (sic!) förslag på talare och innehåll till Informationsföreningens ”Managing Director Margaretha Sjöberg”. Och på föreningens sida som saken uppmanas man att boka in datumet redan nu och avslutar med ”Vill du veta mer, kontakta kansliet” (leder via lite javascript till en lista med kansliets medlemmar).

I kansliet finns den smarta och rappa Pressinformatören Jeanette Agnrud. Den 2: juni startade hon nämligen diskussionen Stor kommunikationskonferens nästa sommar – förslag? i ninget PR of Sweden. Dess grundare, Jerry Silfwer, blir så tänd att han bestämmer sig för att göra ett utskick om saken till alla medlemmar (och dessutom gå med i Sveriges Informationsförening). Sen rullar det på (läs själv), så nu är Jag övertygad om att nästa års festivalkonferens för PR-folk kommer slå världen med häpnad. Hittar inte 2009 års upplaga, men 2008:s webbplats ser tämligen gammaldags ut.

Så grattis Sverige och dess Informationsförening som visar hur en eventsten skall dras.