[Uppdaterad 15:35, nedan om undersökningen] För en knapp vecka sedan upptäckte jag en liten bugg i publiceringssystemet TypePad. Med hjälp av deras tjänster (en av väst-världens största aktörer inom området) driver jag ett antal bloggar. I detta fall handlade det om blogg.podernize.se. Jag rapporterade felet via deras lätt funna supportsystem. Det vill säga jag lade upp en ”problem report ticket”. Det var ingen allvarlig bugg, förmodligen är vi väldigt få som råkat ange ett mellanslag i stället för tomt fält som namn på en publiceringsenhet (Typelist för dom som kan systemet). Nåväl, felrapporteringen var smidig och jag lyckades på egen hand fixa mitt lilla problem (lägga till en AddThis). Fyra (4) timmar senare kom svaret:

Hi Richard,
Thanks for the note.  We have reported this issue to our engineers and hope to have this resolved soon. We apologize for any inconvenience and appreciate your patience as we work to correct this. Please let us know if you have any questions in the meantime.
Thanks,
Zalary

Det kallar jag bra support. Kolla gärna hur bra Typepad hanterade en mer allvarlig kris för några år sedan.

Med Microsoft är det en annan sak. Jag är väl medveten om att dom har fler och mer komplexa produkter. Jag är knappast ensam om att känna att det är helt lönlöst att få support från dom. Jag vet inte vart jag skall vända mig. Är det den som levererat hårdvaran eller är det Microsoft? Om det senare, var skall man leta efter support? Så i princip försöker jag lösa problemen själv eller genom någon bekant/vän som kanske kan.

Microsoft har en otroligt bra programvara som heter Windows Live Writer (WLW). Den är fortfarande i beta och gratis. Med dess hjälp underlättas bloggandet enormt, speciellt när man inte är uppkopplad (vilket händer även mig). Tidigare har det varit problem med svenska tecken, beroende på hur bloggen är inställd. Det är en sak som varit föremål för diskussion i både bloggar och diskussionsforum. Utvecklarna har antytt att kommande versioner skulle åtgärda problemet. Och jag hade lärt mig att undvika svenska tecken i rubrikerna, eller gå in och redigera texten manuellt efter publicering.

För någon månad sedan kom det en ny version av WLW. Helt plötsligt kunde jag inte publicera till weconverse med WLW, och inläggen på www.skolmarknad.info blev i princip oläsliga. Kände att jag måste göra nåt. Letade länge och väl innan jag till slut hittade en felrapporteingskanal. Gav upp eftersom den ställde en massa frågor och det verkade aldrig som att jag fick chansen att rapportera mitt problem.

I stället slängde jag upp en fråga i Microsofts egna diskussionsforum om WLW. Tre dagar senare kom ett slags svar från Microsoft. Jag svarade, fick en ny fråga, svarade, och väntar. Idag, nära en vecka från min problemrapportering är det fortfarande ingen lösning i sikte. Under tiden är det en annan användare som verkar ha liknande problem som jag. Till saken hör att det dessutom är både krångligt och förvirrande att över huvud taget komma så långt så att man kan ställa frågor i Microsofts forum.

Som om inte detta vore nog fick jag i fredags, fyra dagar efter min fråga, följande mejl från MSN support survey:

Hvordan klarede vi os? Har du 3-5 minutter til at få feedback på den support, vi har givet dig? Din feedback giver Social Networking: Writer-supportgruppen mulighed for at forbedre din fremtidige supportoplevelse. Vi glæder os til at høre fra dig!

Klik her for at give os feedback: [borttagen länk]
Med venlig hilsen

Social Networking: Writer-supportteamet

Hallå, jag är svensk. Dessutom har jag inte fått någon lösning, knappt svar. Prövade enkäten (som var otroligt svårbesvarad) och det visade som vanligt att den var skit.

Oavsett dom problem jag har. Om du har en blogg, som WLW stödjer, och använder teckensystemet UTF-8. Då rekommenderar jag starkt Windows Live Writer.