image

Det är kul att resa, men inte alltid. Och resor kostar tid och pengar. Så vad göra? Telemöten är en lösning. Videokonferenser en annan. De båda mötesteknikerna blir allt vanligare och billigare tack vare tjänster som Blogtalkradio, ooVoo och nya betan av Skype 4. Möten i onlinevärldar som Second Life respektive World of Warcraft  (bilden är från en forskarkonferens i WoW) är också spännande. Men möten via skärm står sig slätt när man har en fysisk storpublik och vill ha folk på scenen. I alla fall som det verkar…

image

Musion är ett engelskt företag som utvecklat en 3D holografisk presentationsteknik. Den har använts på rockkonserter, produktlanseringar och konferenser. Cisco kopplade i höstas ihop sin videokommunikationslösning med Musions presentationsteknik. Sålunda kunde CEO John Chambers live på scen i Bangalore (Indien) samtala med Marthin De Beer och Chuck Stucki som båda samtidigt var i Kalifornien. YouTube-klippet nedan visar en bit, men klippet hos Musion är läckrare. Frågan är om vi vanliga dödliga kan avnända sånt här inom en snar framtid?