Ett fantastiskt kul och bra sätt att lära sig är att lyssna på podcasts. Det finns hur många som helst som handlar om alltifrån personligt välmående till nationalekonomi. Se exempelvis Podernize FAQ för frågor och svar kring poddsändningstekniken. Här vill jag bara tipsa om ett par som jag själv lyssnar på regelbundet för att hålla mig ajour inom framförallt teknikutvecklingen.

För det första har Tomas Wennström fått bra fart på är den svenska What’s next. Där intervjuas personerna bakom intressanta webbsatsningar. Fokus pendlar mellan entreprenörsskap, web 2.0 och tekniken bakom. Spännande avsnitt runt 20-30 minuter.

En klassiker, med hundratusentals lyssnare, är den amerikanska TWiT (This Week in Tech). IT-journalisten Leo Laporte samtalar varje vecka runt en timme med kollegor och kompisar.

Det kan ju tyckas ta tid att ta reda på saker och ting. Men jag lägger mellan fem och tio timmar varje vecka på att lyssna på spännande personer. Samtidigt som jag går, cyklar, kör bil, diskar, stryker och så vidare. Framförallt slipper jag sitta framför datorn och surfa. Pröva du med – om du inte redan gjort det!