Medier gör ibland (eller kanske ofta) misstag, något som Craig Silverman bevakar och reflekterar över i RegretTheError.com (via FiR Interview). Men här tänkte jag kort peka på ett i mitt tycke mycket intressantare fall.

image Business Week publicerade för tre år sen huvudstoryn Blogs Will Change Your Business. Jag läste den då, och använde ibland tidningsomslaget som ett stöd för mina tankar (BW är liksom lite tyngre än jag – tycker många). Det har visat sig att under åren, och fortfarande, så är just den storyn bland de mest lästa på BW:s webbplats. Detta oroade chefredaktörn eftersom det har hänt saker sedan dess. Helt klart tyckte redaktionsledningen och journalisterna att dom då missat en hel del fenomen. Där blogging visar sig bara vara en del i kakan. (Så mycket för idén om att vi kan förutspå vad som är viktigt och vad som kommer hända. Den svarta svanen regerar).

Hur kommer det sig att jag känner till BW:s resonemang? Jo, för i avsnittet den 22 maj 2008 i podcasten Business Week Cover Stories konverserar chefredaktören John Byrne och journalisten Stephen Baker om just det som blev den reviderade huvudstoryn Beyond blogs. Bland alla intressanta axplock är att Stephen, och kollegan Heather Green, bad sina nätverk att läsa den gamla historien och förklara för BW vad dom missat. Det gjorde dom i sina bloggar, podcasts, tweets, mm. Med andra ord hade journalisterna en konversation med sina läsare som resulterade i en fascinerande serie artiklar.

Till saken hör att Business Week utvecklats från att vara en tryckt veckotidning för affärsmän till ett socialt mediehus. Som så många andra medier har du nu Webb-TV (om än utan stöd för videodelning), podcasts, läsardialoger, tweet, med mera, med mera. Dessutom är det helt OK för journalisterna att ha egna bloggar, delta i sociala nätverk, och så vidare. På samma sätt använder koncernen McGraw-Hill Companies flera olika sociala verktygsplattformar för sitt interna arbete. Mitt intryck är att dom numera aldrig skulle komma på tanken att stänga av Facebook, Youtube och andra nyttigheter på intranätet. Du får bilda dig en egen uppfattning, och gärna fylla på våra tankar här.