[Uppdatering efter giget:] Tack alla SKTF:are för ett underbart eftermiddagsmöte. Maken till glöd, glädje och go var det länge sedan jag mötte. Nu har jag laddat upp mina bilder som pdf (4 Mb) och dom finns även att beskåda på Slideshare (eller här nedan). Återkommer snarast (hinner inte just nu) Joakim Axelsson tipsade med en kommentar om www.365socialmediacases.se där det finns utlovade tips om bra användning i Sverige av sociala medier (förutom era egna grejor).

SKTF, eller vad det nu kommer att heta, är ”det ledande fackförbundet för offentligt och privat anställda med anknytning till kommun, landsting och kyrka”. I dag och i morgon har de en intern personalkonferens. Kanske inte så öppen, men väl så intressant. De har bett mig att under tre kvart:

”berätta om sociala medier och dess betydelse i ett omvärldsperspektiv. Vad händer runt om oss i världen? Vilken betydelse har det för människan? Stora perspektiv alltså”.

Fint förtroende jag fått. Och efter mig kommer de själva berätta om vad SKTF redan gjort, för centralt är dom sedan ett tag definitivt aktiva inom flera sociala medier.

Share
 • Viktig mål- och medgrupp SKTF. Jag tror som jag skrev till dig igår att facket kan ha stor nytta av sociala medier i sin nya roll.

  Fick du fram alla budskapen jag skickade med ? :)

 • Joakim Axelsson

  För verkliga case från sociala medier, kolla in http://www.365socialmediacases.se/

 • @Mattias, tack! Jodå, jag visade dina tweets live! (även om jag inte har en bild på det i PPT:en). Sen är det en annan femma hur budskapet togs emot ;)

  @Joakim, gulders!!! Hade glömt bort den sajten med case. Jag uppdaterar mitt inlägg med en länk dit, så är frågan fett bra besvarad. Och precis som jag sa under giget, vi vet mer än jag.

 • Jeanette

  Tack för ett givande föredrag. Fick lite ont i magen (stress) över att jag inte hänger med. Samtidigt blev jag lite taggad – twitter kanske är något.

 • Vad reagerade de på?

 • Mattias, det var flera hundra deltagare på konferensen. Många är naturligtvis redan på, och som organisation är SKTF rätt bevandrade i sociala medier och nya medier. Samtidigt är det ju precis som i alla andra grupperingar många som inte börjat pröva dom nya verktygen.

  Jag körde intensivt under 50 minuter, med betoning på att få deltagarna reflektera över sitt motstånd mot det nya okända; och att presentera olika verktyg. Någon minut vek jag åt att visa dina informativa tweets, och släppte det till dom. Vad jag kan minnas var det ingen som just då yttrade något speciellt om det du sa, så det är svårt för mig att veta hur de reagerade.

  Den starkaste (mot)reaktionen var en deltagare som protesterade när jag berättade om mitt antagande att mänskilgheten aldrig varit så bildad, redan vid en ung ålder, som nu. Personen ifrågasatte om dom verkligen var ”bildade”. Något som jag menar är en filosofisk fråga, dvs vad som är ”rätt” bildning.

 • Ja, bildningsfrågan är intressant. Jag ser bildning mer som systemförståelse, förmåga till kritiskt tänkande och en övergripande bild som gör att jag kan sammankoppla skeenden i min omvärld.
  Frågan diskuterades på min blogg för en tid sedan http://kommunchef.com/2010/08/kraver-forstaelse-bildning/

 • Torsten Vikingson

  Ja, man fick ju onekligen mycket att tänka på. Så det var ju bara att starta upp ett Twitterkonto. Tänkte att de förtoendevalda skall kunna följa mina arbetsdagar (om de vill). Vi får väl se om det blir någon respons.
  Hur som helst, tack för ”ögonöppnaren”.

 • Friskt startat Torsten! Men jag undrar vad din twitterhandle (namn på Twitter) är? Se gärna lite tips om hur man kan närma sig Twitter via http://www.richardgatarski.com/guides/mikrobloggar-twitter-mfl-sv/