[Uppdatering efter giget] Vilken höjdarförelunchkonversation – tack! Nu har jag laddat upp mina bilder (5, 5 Mb pdf). Några direktlänkar till Makete (video i förskolan), Robin Teigland (slides om networks), The Conversation Prism (massa verktyg/tjänster), vår Crowdsourcade 7-minutare (på TEDxStockholm) och Teachmeet Skolforum 09.

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) är  ”ett utbildningsföretag som sedan 10 år tillbaka är inriktade på utbildningar inom vård och omsorg, förskola samt hälsa och friskvård”. Nu gäller det en inspirationsdag för KUI:s lärare i vuxenutbildning och yrkeshögskola. Fredagen inleder därmed ett utvecklingsarbete hos KUI – och jag har fått äran att inspirera på vägen. Whow!

Innan mig skall @karlstrom bland annat snacka Twitter, undrar om han har någon hashtagg på g?

[Updated 2009-11-24: Nu har vi twittrat om saken och det blev #kuievo – häng på!]

Share
 • Tack för bra föreläsning i fredags. ”Inspirerande” och ”vitamininjektion” var några av alla positiva kommentarer.

  /Tobias Karlström

 • Tack själva, och som sagt – jag lärde mig massor (det är ju så det ska va när man är på ett KompetensUtvecklingsInstitut :)

 • Elisabeth Levy

  Din föreläsning var en uppryckning, jag är så rädd för att bli teknikrädd tant…
  Hälsningar
  Elisabeth Levy

 • Elisabeth,
  Var inte rädd – var glad för chansen att vara den du är – och att bli mer!

 • Christina Njie Sjögren

  Rena rama inspirationsinjektionen…. Kunde inte kommit bättre i tid.. TACK för det :-)

  Speciellt intressant fann jag det faktum att vi behövde påminnas om hur vi, gamla :-) , inte direkt förutsätter att vi är publika i det vi skriver i sociala media, utan att vi tänker som om det var ”privat” konversation vi bedrev… Att vi är rädda för det offentliga i dessa media..

  Diskussionen om integritet var ju viktig, och något vi var dag är tvugna att förhålla oss till; frågan är ju bara hur…det måste vi fundera på..

  Vad vi måste göra är ju nu att se vad/hur vi ytterligare skall tillämpa sociala media i vår undervisning, och också fundera ut mervärdet kontra merarbetet för oss lärare; lösning finns ju, men det kräver då lite tankearbete …Kul!

  Så återigen…superbra timing från ledningen; superinspirerande innehåll i din presentation och ja…kul helt enkelt *s*

 • Tack Christina, va roligt att det blev bra. Japp, det kräver lite tankearbete, men framförallt en del görande (typ: börja mikroblogga :)