[Uppdaterad och redigerad efter giget]

Supertack alla studenter på RAC 0911, Anna Romson som bjöd in mig, Berghs (som vågar låta sånt här hända) och alla ni som var med oss via webben. Extratack till Johan Ronnestam som under gång bloggade om oss: ”The old aircraft carrier of traditional advertising is slowly turning 180° in the other direction”. Själv säger jag: attans, den avslutande sändningen hade ”bara” 99 åskådare live – nästa gång spräcker ni 100-vallen!

Hos westreaum.blip.tv finns nu inspelningarna via länkar till VIDEO Del 1 (som du också kan se nedan) respektive VIDEO Del 2. (Dessutom finns dom arkiverade streamarna hos Bambuser som Del 1, Del 2, Del 3 och efter pausen Del 4). Hos Slideshare finns mina föreläsningsbilder (som du också kan bläddra i nedan), eller ladda ner som pdf (5,2 Mb).

Vi tittade avslutningsvis tillsammans på Dave Eggers wish: Once Upon a school. Under titten var @Frossen snäll nog att peka på ”Dave Eggers magiska bokaffär”. Bort föll David Perry on Videogames (och alla andra TED-filmer) som ni kan titta på på egen hand (eller haka på framtida TEDx Stockholm).

View more documents from Richard Gatarski.

Innan giget

Värsta experimentgiget 9-12, som kommer videostreama streamades på weconverse.com/live, bakkanalas bakkanalades på #RAC0911 och fyllas fylldes med innehåll under gång. Hoppas alla idéer håller…(mer info nedan under streamingrutan) (höll tekniskt till 80%, men idémässigt 120% :-)

Berghs School of Communication har bland mycket annat Diplomutbildningar. En av dom heter Reklam art director/copywriter. Där har det precis börjat ett gäng nya studenter med det flashiga epitetet RAC 0911.

I tisdags började dom en kurs som heter ”Interaktivitet”. Jag vet inte vilka studenterna är, men å andra sidan vet jag att jag skall träffa dom mellan 9-12 denna fredag. Kursavsnittet heter ”Visionärerna” och innehåller förutom mig Jonas Söderström från Inculture.

Senare får dom en massa handgripliga och jordnära exempel från kunnigt folk på SVT interaktiv, SvB, Electrolux,Google, Microsoft, Sagastream, Åkestam&Holst, Great Works och Ronnestam. Så jag tänkte helt enkelt gå på djupet, både bakåt och framåt, under rubriken ”Meningar med det interaktiva livet”.

Anna Romson, som varit vänlig nog att bjuda in mig, bad mig innan om en frågeställning till studenterna. Jag frågade: ”Vad vill du göra med ditt liv – och vad ger det för värden till andra”?

Vad det nu har att göra med interaktivitet – vad det nu är.

Alla får svara och komma med nya frågor.

Share
 • Tack själv och själva för att ni gjorde förmiddagen hemskt underhållande på alla sätt!

 • Anna Romson

  Och jag tackar dig och instämmer med Johan.
  Välkommen tillbaka. Förhoppningsvis inte om 25 år…

 • Det här är grymt Richi!
  Ska skickade det till lhs och int-ped vid SU de borde se detta…
  Kul att se Berghs studenterna vaknade till liv då du nämnde skolan ! ! !

  en annan grej, jag fattar inte var och hur jag kan ladda ner klippen som podcasts??

 • @Anna, det är upp till dig och utveckla vad du menar med ”om 25 år” :)

  @joakim, kul – gör gärna det. Jag har också tänkt prata mer om detta med SU:s informationsenhet (en del av uppföljningen efter deras livestream från Almedalen) och int-ped.
  Återkommer med mer infom om nedladdning och podcasts, råddar fortfarande med uppladdning av klippen (blip.tv är seeeg)