Sonen går i Blommensbergsskolan och dom här veckorna har dom tema ”Kommunikation”. När jag hörde talas om det anmälde jag mitt intresse att bidra med nåt. Sålunda blev jag inbjuden att hålla en timmes föreläsning. För säkerhets skull frågade jag vilka jag får träffa, och det blir dom som valt ”Tidningar” respektive ”Slöjd”. Jag är osäker på vad det innebär, liksom vad dom gör före och efter. En del står det i och för sig i skolans veckobrev (se vecka 13). Men spännande skall det bli att möte ett gäng tonåringar. Jo, en sak till vet jag: temats kommunikationsmål. Som synes på den inscannade lappen är målen att känna till:

  • Vad kommunikation och massmedia är
  • Vilka medium som ingår i massmedia
  • Hur media fungerar
  • Hur man tänker kritiskt kring media
Share
  • Vore det inte vettigt att fler än de som tänker kring tidningar och slöjd (??) fick träffa dig. Att förstå och tänka kritiskt kring internet vore väl bra för alla – ungar och lärare.

  • Det är säkert vettigt. Jag har flera gånger erbjudit skolans ledning att göra gig för personalen. Inget napp, dom har nog så fullt upp med närvarorapporteringe, likabehandlingsplaner, nytt betygssystem, nedskurna resurser, ett uselt skolwebbssystem, och andra pålagor von oben – så det blir ingen tid för nytt.
    Men i dag så fick jag ”disponera timmen fritt”, så jag tänkte inte prata speciellt mycket (om ens något) om Interent. Det blir mer grundläggande saker som strategi, semiotik och sex…