I början på september presenterade Tonchidot sin ”Sekai Camera” på konferensen TechCrunch50. Videon talar för sig själv. Sen är det en annan fråga om det är verkligt eller fejk. Jag har gått och hållt på det här inlägget ett tag. Väntat på att hitta nåt/någon som skulle sticka hål på hela grejen. Men än så länge inget. Så jag fortsätter hoppas, och väntar ivrigt på att den kan komma ner i min iPhone. För det är det läckraste, intressantaste, mest tankeväckande jag sett på länge. Dessutom förklarar videon vad ”tagging” är för den som inte har en aaaaning. Det Sekai Camera gör på den fysiska världen kan vi sedan länge göra med digitalt innehåll på webben.

Share
 • Pingback: Mobile + GPS + Camera + 3G + social networks = Live tagging | Blog of Ronnestam()

 • De verkar ha byggt ett helt företag på konceptet, men rotar man lite i det finns det inget om hur teknologin skulle kunna funka. Då tycker jag enkin.net är rätt mycket mer trovärdigt, och åt samma håll.

  http://enkin.net/

 • Simon, tack för kommentaren och tipset. Jason Calicanis som arrangerade TechCrunch50 verkar ganska övertygad om att Tochidot har riktiga grejor i phonen, även om vi inte vet hur tekniken fungerar. Enkin.net verkar mera prototyp. Augmented reality är ju ingen ny idé. Vad jag fastnade på är hur nära det verkar vara en praktisk realited för den breda massan. Förutom att enkin-killarnas presentation var jämförelsevis rätt lam…

 • Pingback: Geotagging taget till nästa nivå « Tobster()

 • Pingback: Action i mediebranschen! · Mindpark()

 • Skrev ett mail till Richard i tisdags om detta – men det är klart – det ska ju in i comments:

  Tack Richard, blir än en gång påmind om att performance kan ta sig olika uttryck. Är just nu lite omtumlad och måste fundera en gång till på vad jag såg.

  I grunden är det ju samma som Jeff Funk en gång demade för oss, med länken mellan texten/bilden i pappersmedia och OCR-funktionaliteten i kameramobiler. Fast nu uppskalat IRL istället för pappersmedia.

  Å andra sidan – helt annorlunda – har en luddig tanke om ”social tagging” som de nämner i filmen. Dvs viss teknik, här iPhone/nätet, länkar samman fysiska miljöer med enskildas/gruppers beteenden och upplevelser, och skapar därmed också en social länk mellan dem. En upplevelse (experience) i sig blir då skapandet/delandet av taggar. Lätt att tänka sig nästa steg som är kombination av sociala nätverk online (MySpace, FB etc) och IRL taggning.

  /Anders

 • Fantastiskt häftigt. Jag vill också ha det i min iPhone…

 • Jäklar vad skönt program. Kommer det då… Ja, ngt gör ja iaf :P