[Uppdatering efter giget] Tack alla ni för ett otroligt stimulerande dygn. Speciellt tack till mina danspartners (samt Ann och Martin) som lärde mig dansa tango! Nu har jag laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf, 10 Mb). Här är en länk till livevideosar när jag börjar föreläsa och när ni hejjar i kameran (bilden hackar eftersom hotellets Internet suger). Apropå filmer med föreläsningar, kolla Benjamin Zander när han på TED 2008 berättar om Classical music with shining eyes. Ingen av er verkade mejla in några bilder, men om ni gör det så hamnar dom med taggen giggullers hos mig i Flickr.

[Uppdatering 13:10, efter samråd med Gullers bytte vi rubrik, men permalänken får stå kvar som den var]

Gullers Grupp utsågs till årets PR-byrå 2007. Jag har sedan drygt ett år haft förmånen att ha en fin konversation med några av deras medarbetare. Nu har jag dessutom blivit inbjuden att inspirera Gullers när dom har en intern kickoff i helgen som kommer. Utöver det skall jag framöver hjälpa alla medarbetare som vill utveckla sina insikter och fördigheter i sociala medier och webb 2.0. Snacka om ett förtroendefyllt, stimulerande och garanterat lärorikt uppdrag. Även för mig – och oss! Vi får se hur transparent den resan blir…

Share
 • Fantastiskt spännande uppdrag! All heder åt Gullers som på ett moget och seriöst sätt tar sig an sociala medier. Att Dr Gatarski skriver så öppet om det visar att kunden verkligen greppat innebörden i modern kommunikation. För vilka insikter och färdigheter är det som krävs av dagens rådgivare? För att inte tala om morgondagens. Lycka till!
  ps. På vår egen wiki http://wiki.springtime.nu/ diskuterar vi några av de utmaningar som vi idag möter.

 • Tack Anders! Intressant nog så fastnade din kommentar i ett av mina spamfilter (Akismet). Kommentaren hamnade bland just nu cirka 5900 stycken spam i weconverse de senaste två veckorna. Sedan jag installerade filtret (ett år ca) har den fångat 33000 spam. Jag gissar att det kan ha att göra med att du länkar till ett Ning. Bland annat för att när jag letade på ”ning” i spammen så drällde det av dom, ex. poisoning, dining, cleaning. För det kan väl ändå inte vara frågan om att Springtime betraktas som spammare :-)
  Hur som helst så skriver Akismet som följer (jag gör vad jag kan genom att de-spamm dig):
  ”Comments you de-spam will be submitted to Akismet as mistakes so it can learn and get better.”

 • Tack själv Richard, och hoppas att du hade/har fortsatt kul i Köpenhamn! Vi var alla så inspirerade och sugna på att lära mer efter att ha lyssnat på dig. Tack också för sällskapet runt ”Bodies” – även det en upplevelse.

 • Tack Richard för inspirerande föreläsning. Lustigt nog läste jag på planet hem om Al Golin som haft McDonalds PR-konto sen 1957. Han hävdade bl a att ”Advertising is paid-for space or time and is what you say about your company, Public relations is what somebody else says about you.”. I ljuset av det du sa om ökad konversation och konsumentmakt via t ex sociala medier känns denne nestors (79 år) definition av PR som mitt i ögat!
  /Hemming
  För artikeln se: http://www.iht.com/articles/2008/08/30/business/WBSPOT30.php

 • Så, nu har vi tackat varandra :-)

  Hemming, Ah – ett värdefullt citat. Vi är många som tror att PR-branschen har det bättre förspänt än annons-dito just för att de förra alltid insett att man måste verka genom ”somebody else”, vilket är centralt i sociala medier. (Jag tolkar ”mitt i ögat” som mitt i prick, snarare än något som sticks in och gör ont).

 • tackar bäst som tackar sist!

  “Advertising is paid-for space or time and is what you say about your company, Public relations is what somebody else says about you.”.

  … enligt berghs PR-kurs jag gick var PR ”icke köpta kanaler”.

  vilket kanske skulle kunna bli
  “Advertising is paid-for space or time and is what you say about your company, Public relations is FREE space or time and is what somebody else says about you.”.
  ex läs vidare på:
  http://www.ottobonigroup.com/Uppdrag/Mc-Donalds/Designtavling

  Hade även varit intressant att veta mer om Stadiums arbete då de inte har nämnts här tidigare, trots sitt arbete med webb2.0:
  http://www.ronnestam.com/2008/05/30/football-freestyle-sm-has-come-to-an-end
  samt även i dagarna skickat ut fina väskor till alla ”1:a klassare” i stockholm med bollar rep och annat smart man kan behöva, helt i linje med ”deposits” of good will”. se Hemmings länk.

 • Joakim, på bollen bara! När det gäller PR-definitioner så finns det fler än det finns folk som skriver om saken :-)
  När det gäller Stadium så är dom (liksom Ronnestan) duktiga och vill ofta väl. Skolan har mycket att lära sig av hur Stadium SportsCamp arrangeras och genomförs. Sen är det en annan femma att skolor kanske leker med elden (kommersen) utan att fatta det. Apropå väskorna så vill jag minnas (kan vara fel) att idén föddes när en av deras anställda ville skänka väskor till barnen. Då och nu går det inte bara att ge bort saker (dom blir det inte avdragsgilla utan motprestation, tex en logotypexponering). Den problematiken var bakgrund till en av uppsatserna inom ”10 (t)unga tankar om skolan som produkt”, tror det var den som till slut kom att heta Har organisationer som interagerar med skolan rent mjöl i påsen?