Handelshögskolan i Stockholm ger en ny kurs som heter Mediepsykologi och Medieutveckling. Jag hittar trots enträget letande ingen information om denna kurs på webben (jämför kursbloggen om Photoshop). Nåväl, den aktuella kursen ges av Professor Rickard Wahlund, vid Department of Marketing and Strategy. Bland dom inbjudna gästföreläsarna finns Johan Kristiansson, VD för spelbolaget Starbreeze. Mattias Svahn, forskare, om datorspel som marknadsföringsmedium. Maja Persson, Redaktionschef & redaktör på Cosmopolitan, TTG Hearst. Morris Packer, ansvarig på Bonnier bl.a. för deras satsningar på mobila tjänster. Per Sundin, vd Sony BMG. Samt undertecknad, med epitetet ”Mr. Blogg”/forskare, om blogging, podcasting, och mycket mera”.

[Uppdaterad efter giget] Har nu laddat upp mina föreläsningsbilder (pdf). Passar också på att peka på en grej som hände kring StudentSummary.com när jag förra veckan lyssnade på Per Sundin, en av dom andra gästföreläsarna. Tog upp det idag på föreläsningen och det visade sig att min feedback spritt sig vidare. Kanske ngn av dom creatoritativa vill länka in det på lämpligt ställe ?-) Vill också passa på att tacka er studenter för många bra, och ofta djupa, frågor. Utöver det kändes det otroligt skönt med Professor Wahlunds entusiasm över dom nya möjligheterna. AstraZenecas fråga om ”yngre människor” vill ha den föreläsningsform jag erbjuder är fortfarande en öppen fråga. Svar mottages tacksamt.

Share
 • Noa

  Hej Richard.
  Tack för en jätte spännande föreläsning. Jag vill gärna ha en massa länkar till ställen där jag kan läsa mer om vad som är på gång på nätet och de senaste hetaste funktionerna som är på gång.

  Mvh Noa Fridmark

 • Noa, tack själv (och kommentera gärna på SU-bloggen). Jag hoppas få tid att göra nån speciell sida/wiki som svarar på din fråga. Tills dess kan du kolla http://www.iframkant.se, lyssna på What´s Next (www.whatsnext.se) och kolla i deras blogroll. En annan intressant källa är podcasten Twit (www.twit.tv). Även om QritiQ (www.qritiq.se – som jag producerar) definitivt INTE handlar om det senaste, så listar vi där i Podrollen några grejor som diskuterar och analyserar dom ”heta funktionerna” i ett marknadsföringsperspektiv.

  Apropå widgets, googlade lite o hittade http://www.widgipedia.com

 • Marcus

  Hej,

  Hjärnan snurrar fortfarande med många nya tankar från eftermiddagens föreläsning. Oerhört intressant och lärorikt. Min blogg kommer snart upp på webben (2.0?)

  Tack för två av de mest givande timmarna på HHS

  Marcus