Skandinavienturnén för Cision (fd Observer) fortsätter, denna gång i Norge. I inläggande stund har jag inget större grepp över vad som kommer hända, mer än att något händer. Men det blir förmodligen något liknande som i Finland.

[uppdaterad 2007-04-11] En blänkare om Sociale medier og blogging med länk till programmet ligger nu ute. Förutom att jag ”gir oss et friskt innblikk i denne verdenen” så skall Alexander Mason från Cision tala under rubriken ”Hvordan overvåke og analysere blogger?”.

[uppdaterad efter giget] Kul att vara i Oslo, lagt upp  mina föreläsningsbilder (pdf), bloggade om Lurking (apropå att en av deltagarna tweetade mig under seminariets gång), länk till filmen jag tog på Alexander. Senare skall jag blogga här apropå en publikfråga från en naturvårdsorganisation? om bloggar, räckvidd och effekten av investeringar.

Share
  • cab

    En kort kommentar bare til hvorfor dettte ikke har tatt av i Norge. Jeg blogger, men det er for uoversiktlig og for mye søppel. Dermed klarer man ikke skille klinten fra hveten og det går for treigt. Det samme gjelder for øvrig nettverkene som pt er trenden i Norge… Men foredraget var interessant, takk for det. :)

  • cab, jag känner igen det du säger (utom det där med trögt). Jag tror det är så att många av oss är vana att navigera i en viss struktur. Det vill säga att hitta bland traditionella tidningar, bibliotek, tv-program, webbsidor och så vidare. En hel del av detta har vi fått lära i skolan. Därför upplever många webb 2.0 och sociala medier som ”uoversktlig og for mye søppel”. Min rekommendation är därför att, precis som jag sa, börja blogga (eller ta något annat socialt medium) och arbeta med dom nya strukturerna. Insikterna och förståelsen kommer inte direkt, det tar ett tag…
    [uppdaterad 10 min senare]: vi konverserade om det här 12min o 50sek in i QritiQ avsnitt 14, lyssna på http://www.qritiq.se (hörpunkter om den sköna konsten marknadsföring)